17 May 2019

Open Dag - Succesvol Samenwerken

Fri, 17/05/2019 - 09:00 to 17:00

Een introductie op Belbin’s Teamrol Management

 

  • Een grondige kennismaking met het teamrol model van Belbin

  • Een degelijke analyse van uw eigen voorkeursrollen

  • Onderhoudende oefeningen in het herkennen van de teamrollen van anderen

 

Hoe komt het toch dat veel teams zich wel een team noemen, maar nauwelijks echt samenwerken?
Dat managers geen vat krijgen op al die verschillende stijlen en persoonlijkheden in het team? En dat de teamleden zich alleen maar ergeren aan het anders-zijn van anderen en zich wanhopig afvragen waarom niemand begrijpt wat zij begrijpen.

Samenwerken moet je willen, kunnen, durven. Het houdt in dat je op zoek gaat naar gezamenlijke doelen en belangen, dat je inzicht hebt in waar iedereen goed in is, en dat je weet hoe je al die verschillende talenten – op het goede moment en op de goede plek – productief kunt maken. 

Het model Belbin benadrukt het belang van diversiteit aan karakters in het team, van het goed verdelen van de rollen en het afstemmen van de persoonlijkheden op de groepstaken. Het maakt duidelijk wat ieders beste rol en bijdrage aan een team kan zijn, en laat zien hoe, met hulp van deze inzichten, gewone mensen buitengewone resultaten kunnen boeken.

 

Open dag:


Deze open dag, georganiseerd door Katara, zal doorgaan op:

Vrijdag 17 mei 2019
te Broechem of Aalst, afhankelijk van de vraag
U maakt op een praktische manier kennis met het model, analyseert uw eigen rollen, en ervaart de inhoud én werking ervan op een actieve en onderhoudende manier.
Opgebouwd uit lezingen, diverse oefeningen en een intervisieronde over de vele praktische toepassingsmogelijkheden van het model. Bestemd voor iedereen die werkt in een team, leiding geeft aan een team alsook iedereen die teams professioneel begeleidt, adviseert of coacht.

Inschrijving + kostprijs:
De kosten voor deelname bedragen € 245, exclusief btw. De persoonlijke teamrol-analyse, het boek 'Belbin teamrolmanagement', een informatie-set en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Na inschrijving ontvangt u:

  • een uitnodiging (met link) om online de Interplace vragenlijsten (en 360° feedback) in te vullen, met een kleine toelichting, nodig om van elke deelnemer een teamrol-analyse te kunnen voorbereiden. Het invullen van deze vragenlijsten duurt ongeveer een half uurtje. De ingevulde vragenlijsten zie ik graag enkele dagen vóór aanvang van de open dag tegemoet.
  • een gedetailleerd programma, een deelnemerslijst en een routebeschrijving naar de locatie.

Nog vragen over deze workshop? Of wil je deze gepersonaliseerd voor je team (op je eigen locatie)? Laat het ons weten via facebook of email !

 

Soms kunnen we het niet alleen, en dan helpen deze kanjers ons: